Kerkcentrum te Emmeloord
Kerkcentrum te Emmeloord
 
Woningen
Woningen
 
Details
Details
 
portfolio

Historie

1972: in dit jaar besluiten de broers Louw en Cees Weerstand een aannemersbedrijf te beginnen op Urk.

Louw werkt al vanaf zijn 13e jaar en Cees vanaf zijn 15e jaar in de bouw. Cees is het die in 1972 het aannemersdiploma behaalt. Helaas kunnen hun plannen geen vaste grond vinden, althans niet op Urk omdat er geen bouwgrond of geschikt bestaand gebouw te koop is.

Dan wordt er gekeken naar het gebied buiten Urk en al snel word er een geschikte locatie gevonden, van waaruit we nog steeds opereren: 3 km buiten Urk op een voormalige boerderij.

De broers beginnen voorspoedig en bouwen al snel een naam op van gedegen vakmanschap tegen een scherpe prijs. Er wordt tevens besloten om geen actieve reclame te maken, dit wilden de broers overlaten aan de tevreden klanten, want:

Mondelinge reclame is de beste reclame die er is!

In 1990 kopen de broers een naastgelegen boerderij erbij, om op deze manier een grote opslagschuur en een woning met een groot erf van 10.000 m2 erbij te krijgen.

Inmiddels bestaat het bedrijf al weer 35 jaar en gedurende die periode is het aantal personeelsleden gegroeid naar 16 personen. Het is altijd een bewuste keuze geweest om niet te groot te groeien zodat op die manier het onderlinge contact en de kwaliteitscontrole op het werk, altijd gegarandeerd is.

Ondertussen is de 2e generatie (Okke van Louw en Okke van Cees) ook in het bedrijf opgenomen en timmeren zo verder aan de weg om de naam van het bedrijf hoog te houden en kwalitatief te bouwen tegen een betaalbare prijs.  

Terug